ETUSIVU

LINKKEJÄ JA LUKEMISTA

VALMENTAJA
MINDFULNESS
OHJAUKSET
LUKUVINKIT
BLOGI ELÄMÄÄ ETELÄSSÄBLOGI PATIKOINTIA KORKEANPAIKANKAMMOISELLE
MINDFULNESS BLOGI
OTA YHTEYTTÄ


TESTEJÄ:
Masennustesti (DEPS-seula)
Beckin masennustesti
Testaa onnellisuusasteesi. Englanniksi.
Hyvä ja toimiva ammatinvalintatesti.


LUKU- JA ELOKUVAVINKKEJÄ:

HENKISYYS:

Chopra Deepak: Ikuinen elämä
Chopra on taitava avaamaan länsimaalaiselle itämaista ajattelutapaa. Uskon kirjan olevan lohdullinen, jos olet menettänyt läheisiäsi, sekä kuoleman kohdatessa.

Chopra Deepak: Polku rakkauteen
Miten elvytät hengen voiman elämässäsi. Chopra selittää hienosti länsimaalaiselle itämaista ajattelua. Hänellä on paljon esimerkkejä elävästä elämästä, mitkä auttavat suhteuttaman ajatuksia omaan elämään.

Hay Louise & friends: You can heal your life,
the movie - DVD

Ajatuksillasi luot elämäsi. Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi. Tekstitetty suomeksi. Jos osaat englantia, kannattaa katsoa bonus-DVD:n haastattelut.

Myss Caroline: Hengen anatomia
Caroline Myssin mukaan ihmiskehossa on seitsemän energiakeskusta, joiden elinvoimassa kolme hengellistä perinnettä yhdistyy yleismaailmalliseksi viisaudeksi. Kirja opastaa huolehtimaan itsestäsi henkisesti sekä osoittaa miten se näkyy fyysisesti.

Tolle Eckhart: Läsnäolon voima : tie henkiseen heräämiseen
Nykyhetkelle antautumalla löydät oman todellisen itsesi - sisäisen rauhan, voiman ja eheyden.


HIDASTAMINEN, ELÄMÄN YKSINKERTAISTAMINEN:

Davis Kaarina: Irti oravanpyörästä
Irti oravanpyörästä kyseenalaistaa käsityksiä työstä, rahasta ja vapaudesta. Se kannustaa meitä pohtimaan omia valintojamme.

Gleick James: Kiire
Miksi aika tahtoo aina loppua?

Honoré Carl: Perhe paineessa?
Olisiko aika hidastaa ja antaa lasten olla lapsia?

Honoré Carl: Slow - Elä hitaammin!
Elä hitaammin! on manifesti hitaan elämän puolesta. Kirja inspiroi löytämään elämän verkkaisen puolen ja muistuttaa, ettei hidas elämä ole takapajuista. Voit hidastaa tahtia ja silti elää modernissa, kiihkeässä yhteiskunnassa.

St.James Elaine: Keskeistä elämässä
Kirja, jonka avulla opit löysäämään vauhtia ja nauttimaan olennaisesta. Sopii myös oppaaksi, kun haluat päästä ylimääräisestä tavarasta eroon.


ITSENSÄ LÖYTÄMINEN, ONNI:

Byrne Rhonda: Salaisuus - kiitollisuuskirja
Inspiroiva kiitollisuuden päiväkirja, johon voit kirjata omat kiitollisuuden aiheesi ylös koskien tätä päivää ja huomista.

Brach Tara: Ehdoton hyväksyminen
Tämä teos kehottaa lukijaa hyväksymään itsensä kipuineen, pelkoineen ja ahdistuksineen sekä astumaan kevyesti mutta päättäväisesti ymmärryksen ja myötätunnon poluille.

Chopra Deepak: Tie onneen - DVD
Deepak Chopra raottaa onnen arvoituksen ovea elämänmyönteisillä vinkeillään ja menetelmillään paremman elämän saavuttamiseksi. Lähtökohtanaan Buddhan opit tämä lääketieteen tohtori ohjaa löytämään tasapainon ja itsearvostuksen. Tunnepohjainen älykkyys, stressin käsittelytavat ja ihmissuhteiden kehittäminen ovat teemoja, joiden avulla Chopra luotsaa meitä läpi elämän.

Choquette Sonia: Toteuta sydämesi toiveet
Kirjan harjoituksien ja käytännön esimerkkien avulla voit etsiä omia syvimpiä unelmiasi sekä opit kulkemaan niitä kohti.

Dyer Wayne W: Hyväksy itsesi uskalla elää
Matkaa kohti eheämpää minäkuvaa tämän kirjan avulla. Klassikko 1970-luvulta.

Dyer Wayne W: Usko mahdollisuuksiisi
Kuinka voimme muuttaa elämäämme suhtautumalla asioihin toisin.

Furman Ben: Ei koskaan liian myöhäistä saada onnellinen lapsuus
Menneisyytemme ei määritä tulevaisuuttamme.

Hay Louise: Elämä! Mietteitä matkallesi
Ajatuksia kasvuun eri elämäntilanteisiin. Sisältää myös meditaatio-ohjeita ja toimivia voimalauseita.

Hay Louise: Sisäiset voimavarasi
"Jokaisessa meissä asuu Ääretön Viisaus, joka pystyy tekemään elämästämme täydellisen. Luottamalla tuohon sisäiseen viisauteen voimme päivittäin edistyä ja muuttua."

Murphy Joseph: Alitajuntasi voima
Klassikko 1960-luvulta. Kirjan avulla opit käyttämään ajatuksiasi tavoitteidesi saavuttamiseen. Opit myös luottamaan tulevaisuuteen sekä ymmärrät positiivisuuden voiman.

Nars Kari: Raha ja onni
Tuoko raha mukanaan onnen? Miksi esimerkiksi naisten elämänarvot takaavat paremman onnen? Kirja etsii vastauksia moniin kiinnostaviin kysymyksiin ja osoittaa mitkä ovat aidon onnen osatekijät.

Pausch Randy – Zaslow Jeffrey: Jäähyväisluento
Randy Pausch sairasti haimasyöpää ja oli juuri kuullut lääkäreiltään, että hänellä on korkeintaan kuusi kuukautta elinaikaa. Kirjassa hän kertoo kuinka voi toteuttaa lapsuudenhaaveet ja selvitä esteiden yli. Mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

Toukonen Marja Leena: Unelmatyöskentely
Haluatko elää unelmiesi elämää, mutta et tiedä miten sen tekisit. Tämän kirjan harjoitusten avulla pääset käsiksi omiin sisäisiin toiveisiisi.

Wiseman Richard: Onnen tekijät
Psykologian professori Wisemanin tutkimuksien perusteella opit hyvän tuurin neljä tekijää sekä miten voit parantaa omaa onnekkuuttasi. Kirja sisältää myös hyviä käytännön harjoituksia.


KIUSAAMINEN:

Einhorn Stefan: Aidosti kiltti
Mitä hyötyä on kiltteydestä? Kirjan luettuasi ymmärrät miksi kannattaa olla kiltti.

Höistad Gunnar: Irti kiusaamisen kierteestä
Vastaa kysymykseen mitä voimme tehdä estääksemme kiusaamisen. Tämän kirjan avulla kuka tahansa pystyy auttamaan kiusaamistilanteessa.

Valtavaara Anna-Liisa: Ainako anteeksi?
Kirja valoittaa miksi oman hyvinvoinnin kannalta on tärkeä antaa anteeksi.


MINDFULNESS, TIETOISUUSTAIDOT, ZEN:

Andersen Heidi & Stawreberg Anna-Maria:
Tietoisen läsnäolon opas vanhemmille

Teos opettaa näkemään arkihetkien valoisat puolet. Tämä kirja antaa välineitä, joiden avulla vanhempi oppii olemaan tietoisesti läsnä tässä hetkessä ilman, että on ajatuksissaan jo toisaalla.

Germer Christopher K: Myötätunnon tie
Myötätunnon voima itseä kohtaan voi muuttaa elämää positiivisesti. Kirjan avulla voi opetella erilaisia meditointi -harjoituksia sekä antamaan itselleen lempeyttä, myötätuntoa ja rakkautta.

Kabat-Zinn Myla & Jon:
Jokapäiväiset ilonaiheet: vanhemmuus ja tietoinen läsnäolo

Tietoinen läsnäolon avulla voimme saavuttaa syvemmän ymmärryksen itsestämme ja maailmasta sekä lisätä jokapäiväisen elämämme mielekkyyttä ja palkitsevuutta.

Rinpoche Yongey Mingyur: Elämänilon salaisuus ja onnellisuuden tiede
Mitä yhteistä on nykyaikaisen neurotieteen ja ikivanhan buddhalaisen viisauden käsityksillä mielen toiminnasta ja todellisuuden perimmäisestä luonteesta? Kirja käy läpi yksityiskohtaisesti meditaation toimintaperiaatteita ja vaikutuksia.

Salajan Ioanna: Zen comics
Zen sarjakuvat avaavat omaa pohdintaa elämän visaisiin pähkinöihin.

Salzberg Sharon: Lempeyden tie - kumouksellinen onnellisuuden taito
Kirjassaan Sharon Salzberg osoittaa, miten lempeyden harjoittaminen buddhalaiseen tapaan voi auttaa meitä löytämään säteilevän, iloisen sydämemme. Harjoitusten avulla opitaan osoittamaan rakkautta, myötätuntoa, iloa ja tasapuolisuutta itseämme ja muita kohtaan.

Stahl Bob & Goldstein Elisha: Stressinhallinnan käsikirja tietoisen läsnäolon menetelmä
Teos on harjoituspainotteinen työkirja, joka on tarkoitettu jokaiselle stressistä, ehdistuksesta tai kivustä kärsivälle tai joka muuten kaipaa elämäänsä tasapainoa ja rauhaa. Teoksessa esitellään tietoiseen läsnäoloon perustuva stressinhallintamenetelmä (MBSR).

Thich Nhat Hanh: The art of power
Kirja Mindfulnessin voimasta, mitä voi soveltaa kaikkiin elämän osa-alueisiin. Englanniksi.

Tolle Eckhart: Tyyneys maailma keskellä - DVD
Tolle puhuu DVD:llä toivosta, muutoksesta sekä läsnäolon ja jokaisen hetken merkityksestä ja antaa meille välineet, joiden avulla voimme muuttaa elämäämme ja avautua sisällämme olevalle tyyneydelle.

Williams Mark, Teasdale John, Segal Zindel & Kabat-Zinn Jon: Mielekkäästi irti masennuksesta | tietoisen läsnäolon menetelmä
Mielekkäästi irti masennuksesta on teos, joka yhdistää länsimaisen kognitiivisenpsykologian saavutukset itämaiseen meditaatiotekniikkaan masennuksen hoidossa.Käytännönläheinen itsehoito-opas masennuksesta kärsiville, ja sitä täydentää meditaatio-CD.


TYÖPAIKAN MENETYS:

Poijula Soili: Miten selviytyä työpaikan menetyksestä
Teos opastaa käytännöllisesti, miten tätä surua voi käsitellä ja kuinka siitä voi päästä voitolle sekä miten irtisanottu toipuu parhaiten hakemaan uutta työtä.Tulosta kuvasta tai
oheisesta linkistä
ovimerkki
meditoinnin ajaksi.© Almonda® | almonda(at)almonda.fi

| | |